diumenge, 5 d’octubre del 2008

Més sobre Francis Peduzzi

Jordi Colominas i Francis Peduzzi a Le Channel (Calais, França). Foto: Jordi Durán

Francis Peduzzi, que dirigeix Le Channel des de l’any 1991 és per a mi una de les persones més clarividents a Europa pel que fa a la utilitat social de les arts escèniques en el món actual. Ha redefinit d’una pràctica i lúcida manera el sentit de paraules com popular, màgia, ritual, teatre, festa.

Curiós, reflexiu, obsessionat pels detalls, pels ambients. Per l’imprevisibilitat. Per la diferència. Atenció a una frase que li vagi sentir dir fa anys, que sempre m’ha fet pensar molt i que ha condicionat el desenvolupament de la meva feina: El què fem és “L’art de presentar l’art”.

Francis Peduzzi, que dirige Le Channel desde el año 1991 es para mí una de les personas más clarividentes en Europa por lo que se refiere a la utilidad social de las artes escénicas en el mundo actual. Ha redefinido de una práctica y lúcida manera el sentido de palabras como popular, magia, ritual, teatro, fiesta.

Curioso, reflexivo, obsesionado por los detalles, por los ambientes. Por la imprevisibilidad. Per la diferencia. Atención a una frase que le oí decir hace años, que siempre me hace pensar y que ha condicionado el desarrollo de mi trabajo: Lo que hacemos es “El arte de presentar el arte”.