diumenge, 30 de gener del 2011

La Machine a Le Channel (Calais, França)


Symphonie Mécanique de La Machine

Le Channel, “escena nacional” a Calais (França), va inaugurar fa ja 3 anys una programació molt singular –Libertés de séjour- que ocupa el mes de març: es tracta de cedir totes les seves instal·lacions a una companyia teatral per què programi els seus espectacles, convidi a altres companyies, i faci, en general, allò que li vingui –artísticament- de gust.

Aquest any li ha cedit aquesta oportunitat a La Machine (http://www.lamachine.fr/), la companyia liderada per François Delarozière, inventors de màquines teatrals, que ha estat durant molts anys els constructors de totes els artefactes de la companyia Royal de Luxe. Moltes vegades el treball i les realitzacions de La Machine han estat eclipsades per la contundència i l’espectacularitat de les propostes de Royal de Luxe. Des de fa uns anys van cadascun pel seu cantó, i La Machine ha concentrat bona part de la seva energia creativa en el projecte que s’està desenvolupant a Nantes de Les Machines de l’Île (http://www.lesmachines-nantes.fr/) i en les seves propostes d’espectacles com la Symphonie Mécanique, un espectacular concert de màquines.

Del 12 al 26 de març teniu una oportunitat única de conèixer d’una manera intensiva el treball de La Machine i de passada apropar-vos a un projecte únic d’equipament teatral, imaginatiu, en constant renovació que lidera molt sàviament Francis Peduzzi.