dijous, 27 de gener del 2011

Ghost Train Carnesky


En aquest bloc he parlat moltes vegades d’espectacles pensats per “sites specifics”, sobretot dels que procedeixen de la factoria holandesa amb un format molt contemporani. Avui us parlo d’un altre corrent, molt més popular, més festiu, amb uns trets identificables: el que prové de Gran Bretanya. Un amic anglès m’ha enviat informació d’algunes companyies i entre elles hi ha la de Marisa Carnesky, una showwoman que que prové del món de la dansa, que ha festejat amb el món del circ, que practica un teatre burlesque, amb un humor corrosiu i que utilitza recursos com les atraccions de fira mecàniques. Les seves propostes són sempre desconcertants i barregen gèneres ben diversos.

El Ghost Train Carnesky és l’espectacle més conegut dels que ella ha creat. Un tren de la bruixa amb tota l’estètica vintage. “Una barreja d’atracció de fira i d’art conceptual” com diu la publicitat. Un espectacle que es va estrenar el 2004 a Londres i que després d’una gira pel Regne Unit i Europa es va instal·lar l’any passat d’una manera permanent a Blackpool.

Un viatge en unes vagonetes que explica la història d’unes noies que van desaparèixer després de pujar en un tren en temps de guerra. Amb actors, moments sorprenents, amb tendresa i sense utilitzar efectes de mal gust ni pintura flourescent.

I ara, sorprenguem-nos del tot. Un projecte tan singular com aquest va ser financiat per Blackpool Council, l’Arts Council of England Nesta, Hellhound, l’European Cultural Foundation, el Warwick Arts Centre, Fierce, Mama Cash, Creative Lewisham Agency, Creative London i London Artists Projects.

Sense comentaris.

The most talked about piece of theatre this year, Ghost Train is a marvelous mix of technical wizardry and sheer heart and soul

The Guardian

Trobareu més informació a:

www.carneskysghosttrain.wordpress.com , www.carneskysghosttrain.com