dimarts, 24 de febrer del 2009

Mirant enrere...






Des de fa uns anys la revista Fiestacultura edita una col·lecció de fascicles que porten el títol de La escena callejera i que recórren la història del teatre de carrer a Espanya des de l’any 1975. Un intens treball de recerca d‘informació que recupera la memòria d‘aquells anys especialment fèrtils i rics en aventures creatives. Felicitats als seus impulsors per aquest esforç i per l’excel·lència dels resultats!.


I ja que estem mirant enrere deixeu-me que us expliqui els meus inicis cap a l’any 1980. Us parlo d‘un grup de cercaviles i espectacles de carrer que es deia Pamipipa (no confondre amb una companyia lleidatana actual del mateix nom). Feiem molts bolos, sobretot per Catalunya. "Bevíem de les fonts" de Comediants. El grup va morir quan vam créixer i vam haver de decidir de veritat el què voliem ser de grans. Els que estigueu ficats en el món de la cultura, podreu reconèixer a la foto a gent coneguda: Esteve León (Diputació de Barcelona), Sara Peralta (Focus) i Xavier Atance (Benecé). A veure si els identifiqueu. I si em trobeu a mi.


Desde hace unos años la revista FiestaCultura edita una colección de fascículos que llevan el título de La Escena callejera y que recorren la historia del teatro de calle en España desde el año 1975. Un intenso trabajo de recogida de información que recupera la memoria de aquellos años especialmente fértiles y ricos en aventuras creativas. Felicidades a sus impulsores por este esfuerzo y por los excelentes resultados!.


Y ya que miramos hacia atrás, permitidme que os explique mis inicios allá por el año 1980. Os hablo de un grupo de pasacalles llamado Pamipipa (no confundir con una compañía de Lérida actual del mismo nombre). Haciamos muchos bolos, sobretodo en Cataluña. "Bebíamos de las fuentes" de Comediants, compañía a la que imitábamos y a la que queríamos parecernos. El grupo murió cuando crecimos y tuvimos que escoger de verdad lo que queríamos ser de mayores. Los que estéis metidos en esto de la cultura, sobretodo si tenéis relación con Barcelona, podéis reconocer en la foto a gente conocida: Esteve León (Diputació de Barcelona), Sara Peralta (Focus) y Xavier Atance (Benecé). A ver si conseguís identificarlos. Y a ver si me encontráis a mí.