dimarts, 16 de novembre del 2010

Premis FAD Sebastià Gasch / Un Aplaudiment per la meva feina feta a Tàrrega

El FAD atorga anualment els Premis Sebastià Gasch que des de fa 30 anys donen suport incondicional a les arts parateatrals. (http://www.premisfadsebastiagasch.org/) I aquest any, el jurat ha decidit atorgar-me un Aplaudiment "que és una distinció per a una persona, treball o entitat que hagi destacat per algun aspecte especialment rellevant".

Això és el que el jurat ha volgut destacar: “Per la seva tasca de direcció de la Fira de Teatre de Carrer de Tàrrega, realitzada entre els anys 2007 i 2010. Essent Tàrrega un espai emblemàtic per al teatre de carrer i en general per a totes les manifestacions de les arts escèniques menys convencionals, Jordi Colominas ha aconseguit situar la Fira en un lloc singular de rellevància internacional i convertir-la en un referent ineludible per als creadors de major risc escènic. D’aquesta manera ha contribuït a recuperar el prestigi d’un sector amb moltes dificultats per endegar els seus projectes artístics”.

Evidentment que em fa molt il·lusió rebre aquest guardó. Però el reconeixement a la feina feta a Tàrrega augmenta quan veiem que a la llista de premiats i a la secció d’Aplaudiments a la creació emergent hi ha també Kamchatka i Ponten-Pie les dues companyies que han obtingut el suport dels Laboratoris de Creació a Tàrrega en aquests dos darrers anys amb Habitaculum (2010) i Copacabana (2009) respectivament.

I m’alegra moltíssim que un altre premiat hagi estat Jaume Bernadet amb el Premi FAD d’Honor pel seu treball a Comediants. Un reconeixement molt just.

Felicitats, també, als altres premiats: Manolo Alcántara i Xavier Erra per l’espectacle Plecs (Premi FAD Sebastià Gasch) i Quim Pujol per Tea-tron (Aplaudiment).

L’entrega d’aquests premis tindrà lloc el proper dilluns 29 a les 21 h. a Almazen.