dilluns, 3 de maig del 2010

3 Marges de Montjuïc: imatges i comentaris


2 dels grups amb la seva guia al Morrot recorrent els Reality Tours de La Reial
foto: Jordi Colominas

carrer estret del Turó de la Font de la Guatlla a on es va representar un frgament de Teatre de Carrer
foto: Jordi Colominas

Teatre de Carrer amb Els Pirates Teatre
foto: Jordi Colominas




A l'interior del Polvorí prenent seient
foto: Fabià Boix

Com ja havia anunciat fa unes setmanes en aquest blog, el passat dissabte 17 d’abril va tenir lloc el recorregut 3 Marges de Montjuïc que va comptar amb les intervencions artístiques de 3 companyies teatrals que van utilitzar espais d’aquesta muntanya desconeguts pel gran públic.

Una idea magnífica: arts escèniques en espais no convencionals. Aquest territori que barreja la imprevisibilitat, la descoberta, l’emoció. Teatre a llocs singulars de la ciutat. I amb registres ben diversos: Els Reality Tours de la Reial (una mirada irònica als programes de televisió que trafiquen amb cinisme amb les misèries de la gent) una proposta que s’enquadra en el què en altres països anomenen “site específic”. Teatre que només es pot imaginar en aquell lloc. Una mirada panoràmica de la realitat. Segona parada: El teatre absurd, fregolià d’en Joan Brossa servit per la companyia Els Pirates Teatre. Un fragment del seu espectacle Teatre de Carrer. Teatre que parla de la gent del carrer presentat en un carrer molt especial. Tercera parada: El Polvorí quarter general de Teatro de los Sentidos. Un espai màgic. Potser va haver-hi massa informació i poca emoció però això ja és filar massa prim. I un final feliç comestible en forma de formatges regat amb una mica de cava.

I un públic nou, majoritàriament jove (com a mínim en la primera sessió a la que jo vaig assistir) Em va sorprendre molt. No sé per que m’imaginava trobar-me “els de sempre”. Haver atret a aquest públic encuriosit i àvid de noves experiències em va semblar fantàstic.

Felicitats a tots els implicats i apa, a continuar, que això ens ha obert la gana i en volem més….