diumenge, 3 de maig de 2009

Efímer

Efímer és una jove companyia targarina de les poques que a Catalunya s’atreveixen amb el gran format. I ho fan recreant nous imaginaris, lluny dels tòpics habituals. Amb el seu espectacle POP3 van guanyar el premi del jurat a la Fira de Tàrrega’08. Més que de companyia teatral hem de parlar d’una productora que crea espectacles de grans dimensions -molts d’ells encàrrecs a mida-, que domina el món dels efectes especials i que construeix materials i artefactes per a d’altres companyies. Carregats d’energia, hiperactius i amb l’atreviment i la necessària inconsciència que dóna la joventut, van molt forts. Disposen d’unes magnífiques instal·lacions a Tàrrega que comparteixen amb el Mag Lari.
Us parlo d’ells per què, després de l’èxit de la fira de l’any passat, estan preparant un projecte molt ambiciós: Transition, un espectacle de gran format coprodït amb la companyia alemanya Panoptikum i amb escenografia de Llorenç Corbella. Panoptikum, amb una important trajectòria, és una de les grans companyies europees de teatre de carrer. El 2006 van guanyar a Tàrrega el premi del jurat.
Parlarem més endavant de Transition, aquest espectacle que s’estrenarà a finals de juny a Essen (Alemanya) i que, com és fàcil d’imaginar, estarà a la programació de la Fira d’aquest any.

Efímer es una joven compañía de Tárrega de las pocas que en Cataluña se atreven con el gran formato. Y lo hacen recreando nuevos imaginarios, lejos de los tópicos habituales. Con su espectáculo POP3 ganaron el premio del jurado en la Fira de Tàrrega’08. Más que de compañía teatral tenemos que hablar de una productora que crea espectáculos de grandes dimensiones –muchos de ellos encargos a medida-, que domina el mundo de los efectos especiales y que construye materiales y artefactos para otras compañías. Cargados de energía, hiperactivos y con el atrevimiento y la necesaria inconsciencia juvenil, van muy fuertes. Disponen de unas magníficas instalaciones en Tárrega que comparten con el Mag Lari.
Os hablo de ellos por que, después del éxito de la Fira del pasado año, están preparando un proyecto muy ambicioso: Transition, un espectáculo de gran formato coproducido con la compañía alemana Panoptikum con escenografía de Llorenç Corbella. Panoptikum, con una importante trayectoria, es una de las grandes compañías europeas de teatro de calle. El año 2006 ganaron en Tárrega el premio del jurado.
Hablaremos más adelante de Transition, este espectáculo que se estrenará a finales de junio en Essen (Alemania) y que, como es fácil de imaginar, estará en la programación de la Fira de este año.